Karácsonyi ajándék ötletek 2016 - tematikus kis csomagok!


Lehet valakik már réges-régen túl vannak az ötletelésen, vagy akár már a vásárláson is, de nálam ez még nem fejeződött be. Nagyon szeretek ajándékot kiválasztani vásárolni, de nem feltétlen karácsonykor. Az oka igen egyszerű, mert legalább 10 embernek kell minimum ajándékot venni, és ha nem vagyunk éppen anyagilag eleresztve, akkor ez bizony igen láthatóan terheli meg a kasszát. A születésnap, vagy bármi ilyesmi sokkal jobb alkalom arra, hogy valakit meglepjünk egy nagyobb, hasznosabb vagy vágyott ajándékkal. 

Karácsonykor mi hatékonyan ajándékozunk, lehetőség szerint összefogunk és közösen veszünk egy-egy ajándékot egymásnak, és inkább egy nagyobb (vagy hasznosabb) ajándékot választunk mint sok hülyeséget. Én egyáltalán nem vagyok a "vegyünk valamit, jó lesz az" elv követője. Inkább addig gondolkodom, míg kisebb de hasznosabb lesz az az ajándék. Felesleges dolgokat, porfogókat, nem szeretek ajándékozni. Ha nincs kellő keretünk, akkor készítsünk finom süteményeket, vagy más ehető gasztro ajándékot és csomagoljuk be őket csinosan, ez biztosan többet fog jelenteni, mint egy személytelen ajándék.

A mostani bejegyzést a Pinteresten található kisebb, nagyobb ajándék csomagok, kosarak inspirálták, ahol egy egy tematikát követve állítottak össze, aranyos és kedves ajándékokat.



Mamusz + néhány apróság 

Nekem ez nagy kedvencem, mert végül is hasznos, és a benne lévő aprósággal személyessé is tehetjük. A képen körömlakkot és ajakápolót látok, valamint egy kis édességet. Szerintem, akár egy jó lábápoló, vagy hidratáló krém is jó ötlet lehet.

Belevalók:



Kesztyű + néhány apróság

Az előző ötlet olcsóbb és egyszerűbb változata. Válasszunk egy szép kesztyűt, csomagoljunk mellé egy téli kézkrémet esetleg egy ajakápolót vagy finom illatú kézfertőtlenítőt,  írjunk egy kedves kis szöveget és készen is vagyunk. 

Belevalók:



Illatos viaszok + párologtató 

Ha tudjuk, hogy az ajándékozottunk kedveli az ilyesmiket, és esetleg ismerjük is az ízlését, akkor jó ötlet lehet, ha válogatunk nekik néhány illatos viaszt + egy párologtatót. Ha nagy rajongó, akkor egy elektromos viasz melegítőt is vehetünk, ezek mostanság éppen akciósak.

Belevalók:



Konyhai apróságok 

Ha olyas valakit ajándékozunk meg, aki szeret a konyhában kreatívkodni, akkor szuper könnyű dolgunk van. Mindenféle olcsó konyhai eszközt vásárolhatunk, ami illik a már meglévők közé, pl szilikonos spatulákat, sütőformákat, jó minőségű konyharuhákat. Ezek azok a dolgok, amik cserélődnek egy konyhában, így biztosan hasznát tudja venni.

Jó lehetőség a Pepcoba és a Kikbe ellátogatni, mert számtalan jó ajándék található kedvező áron. De akár az Ikeában is szuper olcsó kiegészítőkre bukkanhatunk.


Férfiaknak is egy kis apróság

Akár az előző ajándékokat is könnyedén átváltoztathatjuk úgy, hogy akár a férfiak is boldogok legyenek. Sokszor vagyunk úgy, hogy nem tudjuk, mit is vehetnénk a férfi rokonoknak, ismerősöknek. Ha van rá módunk puhatolózzunk és biztosan kapunk pár infót, de ha nagyon nem megy, akkor próbáljunk meg eltekinteni a tusfürdő, dezodor kombinációtól (persze ez sem rossz, de kicsit uncsi) és válasszunk valami mást. Egy jó bőröv vagy kényelmes pamut zokni kellemes és még is személyesebb ajándék. De akár egy különlegesebb borotválkozáshoz szükséges kis csomagot is vásárolhatunk. 

----------------------------------

Persze a végtelenségig lehetne sorolni különböző ötleteket, de mindenkinek magának kell eldönteni, hogy a megajándékozottnak mi lenne a legmegfelelőbb. Nem kell anyagilag csődbe menni, hidd el nem ez a karácsony lényege. 


------------------------------------

Kíváncsi vagyok ti milyen ajándékokat választottatok idén. Ha van jó ötletetek osszátok meg velünk :)



-Rita 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése