Christmas Collage 2. - DIY ajándékok!

A mostani bejegyzésben olyan DIY projekteket hoztam amiket otthon lehet elkészíteni és tökéletes ajándékok lehetnek a szeretteiteknek. Gondolom nem vagyok egyedül, hogy nincs több tízezer forintom ajándékot venni minden egyes családtagomnak és szerettemnek, de valamit még is szeretnék adni. Úgy gondolom ilyenkor a legjobb ötlet, ha valami olyasmit készítünk adunk, amihez értünk. Felajánlhatjuk szolgáltatásainkat, készíthetünk valami egyedit, vagy akár tarthatunk anyunak nagymamának egy egy pihentető napot amikor ők semmit sem csinálnak, reggelit, kávét kapnak, esetleg egy kellemes lábfürdőt, körömfestést stb, valami kis kényeztető időtöltés biztosan nagy örömöt tud okozni.

Ha valaki fényképész készíthet és előhívathat pár családi képet egy szép keretben. Ha valaki fodrász felajánlhat a következő évre 5 frizurát amit ingyen elkészít, ezekre kuponokat készíthet nyomtatva vagy akár kézzel írva is. Ha valaki varr az könnyedén készíthet párnát, táskát, konyhai kiegészítőket, akár még csodás függönyt is. És még sorolhatnám a sok sok ötletet, ami nem kerül sokba csak az időnkbe és a kreativitásunkba!

Most pedig sok általam készített ajándékot láthattok, amiket elsősorban nem karácsonyra terveztem de azt hiszem ott is megalhatják a helyüket!

Gasztroajándék 

Valami finom sütemény, bonbon, egy finom fűszerkeverék, esetleg egy ízesített olíva olaj, mind csodás ajándék egy főzni és ugye elsősorban enni szerető embernek, jó ha tudjuk mi a kedvence és esetleg olyan készíteni. Próbáljunk egy picit különlegesebb extrább dolgot készíteni amit nem nap mint nap kap és készít az ember :)


Csinos kis mézeskalácsok és csodaszép sütis dobozban egy nagy masnival átkötve biztosan kitart az ünnepek alatt, lesz miből csemegézni a hideg reggeleken a kávé tea mellé!



Valami különleges gyümölcsös csemege, ami nem csak szép de isteni finom, sok sok receptet találhattok a neten aszalt gyümölcsös szalámi néven :)


Gyerekeknek kiváló egészséges ajándék a természetes gyümölcsös gumicukor, és ilyen édi dinós robotos formában még szuperebb!


Csokoládé szaloncukor helyett, jó minőségű ét, tej és fehér csokoládét használjunk, töltelékkel vagy anélkül is készülhet. Különböző formákba önthetjük, gyerekeknek ilyen aranyos mintásat a felnőtteknek egyszerűbb formákat is tervezhetünk :) Celofánba vagy sütőpapírba is csomagolhatjuk egyben vagy egyesévvel!


Forralt bor készítéséhez egy kis pakk, soknak nem mernek otthon nekiállni, félnek, hogy nem lesz olyan mint a vásárokban, de ez nagy hiba! Ha tudjuk valakiről, hogy szívesen fogyasztanak finom forralt bort akkor nekik kiváló ajándék lehet. Kisebb üvegben tehetjük a fűszereket és s záraz nem romlandó összetevőket, amire masnit köthetünk. Válasszunk egy finom bort amit önmagában is szívesen fogyasztanánk, ha nem ismerjük őket, akkor legalább 1000-1500 forintos darabot válasszunk, lehet vörös édes vagy fehérbor is. De akik nem fogyasztanak alkoholt azoknak választhatunk alkohol mentes cidert is. Finom narancsot, almát is csomagoljunk hozzá, hogy még finomabb legyen a végeredmény! 


Az elkészült lélekmelengető ital 


Készíthetünk különleges fűszerkeverékeket. Legyen az egy igaz vaníliás cukor, vagy valami finom hús fűszerkeverék. Biztosan nagyon fognak örülni a megajándékoztak. Mellékeljünk leírást és receptet, hogy könnyen kitudják próbálni!

Kreatív alkotások, varrás 

Én sokat varrok így biztosan bekerül egy két általam készített darab az ajándékok közé. Akik szintén jó barátágban vannak a varrógépekkel azoknak könnyű dolgok van.


Készíthetünk aranyos levendulás szemmaszkot, hogy pihentető és kellemes legyen az alvás.


Aranyos kis díszes kulcstartót, amit szintén megtölthetünk levendulával, igazán szép és személyes ajándék lehet!


Kreatív dekoráció

Alkothatunk aranyos mécseseket, gyertyákat, asztaldíszeket. Többféle technikákkal ismerkedhetünk meg és a legjobban tetszővel szép ajándékokat készíthetünk. Nagyon sok inspirációt találhattok pinteresten!


Téli hópelyhes gyertyatartó!


Sajnos a kis őzek nem annyira látszódnak de szép fénye van!



Városi látkép, rajzolva nyomtatva amelyik nekünk jobban tetszik, be is vonhatjuk, hogy még merevebb és tartósabb legyen. Akár egy egész befőttesüveg köré is ragaszthatjuk.


Az enyém már vagy 2 éves fotó, 3 perc alatt firkáltam, csak mert kíváncsi voltam milyen hatást kelt, és azt kell mondanom, hogy szuper! :)

Diy kozmetikumok

Ha amúgy is otthon vagy a házi kencék terén, és szívesen készítesz hasonló dolgokat, akkor biztosan van már ezernyi jó ötleted.



Készíthetsz mézes ajakradírt, kókuszvajjal, kakaóvajjal és cukorral. A krémes réteg az új melegére megolvad és könnyen kenhetővé válik, nem csak radíroz hanem ápol is!


Csokoládés ajakápoló 

Ehhez már egy picit több mindenre van szükségünk de a várt siker nem marad el, ha nekifogunk érdemes rögtön több adagot készíteni!


90%-os étcsokoládé, méz, kókuszvaj, olíva olaj, méhviasz, kakaóvaj ezek kellenek az ajakápolóhoz, ha van még otthon akkor egy kis e vitamin nem árthat. A méz és a kókuszvaj alapvetően baktérium mente környezetet teremet így nem romlik gyorsan, nekem egy éve megvan ez a tégely de csak egy picit lett keményebb de az íze illata ugyan olyan finom csokoládés!


Vízfürdőn olvasszunk fel mindent


Ha felolvadt minden összetevő, még tehetünk hozzá 100%-os tisztaságú illóolajat, csokoládéhoz jól illik a narancs, menta esetleg a levendula, nem kell sok max 1-2 csepp!


A kész terméket egy tiszta fertőtlenített fém tégelybe tettem ez 15 ml változat, jó sok kence belefér! Én sokszor használom kiszáradt területekre is, könyök vagy a térd bőrére. Nem kell aggódni nem színezi meg a bőrt :)


Imádom amikor elkezd megszilárdulni a folyékony egyveleg, szép érintetlen felületet hagyva maga után! Alig várom ilyenkor hogy először kipróbáljam!


Első találkozás :) A hő hatására megolvad a termék már mehet is az ajkakra vagy a körömágy bőrére, nem hagy zsíros olajos érzést, hanem kellemes lágy krémes réteget! Az illata enyhe kakaós!


----------------------------------------------------------------------------


Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés próbáltam több változatot is hozni, hogy mindenki találjon magának olyat amit szívesen elkészítene :)

Nagyon kellemes készülődést kívánok mindenkinek!



-Rita 

4 megjegyzés:

  1. Az a mézes ajakápoló nagyon klassz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszike, épp most is itt van az asztalon, sajnos ha kint nagyon hideg van és a zsebbe teszem nem nagyon tudom kenegetni így csak bentre jó :)

      Törlés
  2. Milyen jók ezek az ajakápolók! Én sajnos lusta lennék ilyesmiket csinálni, de nagyon tetszik, hogy te ilyen kreatív vagy :) A gyümölcsös szalámikra pedig rá fogok keresni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 5 perces művelet :) Vannak ennél egyszerűbbek is, nagyon izgalmas és mókás folyamat ilyesmiket alkotni! A süti pedig tavalyi darab és nagyon ízlett mindenkinek, jó sokat készítettünk, le lehet fagyasztani és hónapokkal később is volt belőle! Nyami, idén is tervezzük :)

      Törlés