Mediterrán hangulat!

Ismét hoztam néhány lakberendezési tippet egy megadott téma körül. Már közel van a költözés napja, igazság szerint még semmit nem vettünk. Van néhány holmink és otthonról is viszek valamit, így azért megleszünk egy darabig :)

Tehát most jöhet a csodálatos mediterrán hangulat, ami első hallásra megegyezhet a tengerparti stílussal, de higgyétek el merőben más a két hangulat!


Ha már mediterrán stílus, fontos tudni, hogy többféle variációja létezik, minden nemzetnek eltérő lehet a dekorációja, építkezési szokása. Én leginkább egy összemosott elegyet hoztam, ahol az Olasz és a Görög valamint a Toszkán hangulat is megtalálható.

Imádom ezt a stílust is, kellemes meleg színek,  természetesen anyagok, sok sok zöld növény. A rusztikus és a kézműves tárgyak találkozása a romantikus élénk színekkel.

Jelen esetben nem átépíteni szeretnénk meglévő otthonunkat, csak néhány elemmel közelebb vinni ehhez a stílushoz.


Mozaik tál 

Magunk is készíthetünk egyet, így még rusztikusabb és egyedibb lesz. Gyümölcsök vagy édességek tárolására ideális. De a mozaikos mintát átvihetjük, a virágcserepekre,képkeretekre is.


http://bit.ly/1dd15wD - elkészítés


Kovácsoltvas polc, fűszertartó 

Ez úgy egy az egyben szerelem, azzal a kis virágos kancsóval együtt, ára körülbelül 10 ezer forint, de olyan jó lenne találni valami hasonlót valami kirakodó vásáron :)


Kosarak 

Újságtartónak, vagy csak úgy a nappaliba, imádom őket :)


Agyag váza

Itthon van ilyen anyunak és száraz virágok vannak benne, nagyon nehéz takarítani a virágot, de olyan gyönyörű. Én leginkább üresen hagynám, vagy maximum rózsát tennék bele.


Gyertyatartó 

Valami hasonló tetszene, de inkább világos színben, mert a szekrényeink sötétek és akkor minden egybeolvadna.


Mediterrán mintás 

Párnák, törölgetők, alátétek, esetleg képek, nem kell belőle sok vagy túl nagy méretű, elég csak a hangulat. A felső párna szerintem nagyon jól mutatna, néhány hasonló árnyalatú párnával amin nincs minta, vagy pl csak csíkos.



Rusztikus vágódeszka 


Mi sem természetesebb mint egy méretes és kellemes színű vágódeszka, aki szeret főzni biztosan értékeli a hasonló szépségeket. Dekoráló és kínáló funkciójáéról se feledkezzünk meg.

Konyhában a rusztikus elemek dominálnak, cserép edények, kancsók, fűszertartók, amik lehetnek akár a nagymamától átörökölt darabok. 


Mozaikos szappantartó

Ha már átépíteni nem is tudjuk fürdőszobánkat néhány trükkel mi is közelebb kerülhetünk a mediterrán stílushoz. Készíthetünk egy csodaszép szappantartót, amibe vásárolhatunk valami különleges kézzel készült szappant, igazán luxus érzést fog nyújtani.

Ha már a fürdőnél tartunk, egy élénk színű rongyszőnyeg, egy fonott szennyes kosár, egy kovácsoltvas polc, ahol kedvenc fürdőzési termékeinket tartjuk mind mint a mediterrán stílus alapjai. Néhány mécsessel és gyertyatartóval kellemes hangulatot teremthetünk.



Jelenleg ezek a tárgyak jutottak az eszembe amik mediterrán hangulatot árasztanak, ehhez még sok sok fűszernövény, egy két finom bor, jó minőségű olajok, házi készítésű kenyerek és sajtok... azt hiszem már mindenki ráérzett a dologra :)

Következő stílus a szolid romantika lesz, olyan tippekkel ahol még egy férfi sem érzi magát kellemetlenül.

Remélem tudtam adni egy két tippet, én már alig várom a költözést, csütörtök este lesz az leső ott töltött éjszakánk :)))


-Rita







1 megjegyzés:

  1. szeretem a mediterrán hangulatot is a tengerpart után ez az egyik kedvenc :) Mozaik tál, a kovácsolt polc, gyertya tartó nagyon tetszik!!

    VálaszTörlés