Tavaszi nagytakarítás avagy hogyan szerezz új dolgokat!



Takaríts te is új holmikért!

Sok olyan holmid van amitől szívesen megszabadulnál, de drága volt és fáj a szíved érte, vagy ajándékba kaptad de soha nem is hordtad  mert nem tetszett, akkor olvasd el a következő tippeket melyekkel nem csak rendet teszel szobádban, lakásodban de még új holmikra is szert tehetsz.



Takarítás, szelektálás közben sok olyan holmira bukkanhatsz amit, nem szeretsz mert kicsi-nagy rád, nem az ízlésed, több van belőle, de kidobni nem szeretnéd.Hogy ne csak a helyet fogja valamit tenned kell!

A saját holmidat, pénzre vagy más számodra praktikus dologra szeretnéd cserélni akkor jó helyen jársz.

  • Az első lépés a tavasz közelettével, hogy kitakarítunk, ki a szobáját ki a lakását, kertjét teszi rendebe. De hogy a rendrakás ne legyen kínszenvedés, feldobhatjuk a dolgokat egy kis "csere-bere, eladás" dologgal.
  • Szükségünk lesz 1-2 nagyobbacska dobozra, melybe beletehetjük a számunkra felesleges holmikat.Ezek lehetnek jó állapotban lévő ruhák, amik azt jelentik ne legyen foltos szakadt, cipők, magassarkú, alkalmi cipellők amit egyszer vettünk fel életünkben és talán nem is szeretnénk többet hordani, smink szerek amiket soha nem használtunk, hajcsatok, bizsuk, könyvek, neszeszerek, táskák.
  • A következő lépés ezen holmik lefotózása lehetőleg természetes fényben, ruhákat, cipőket alkalmi "modellünkön" vagy magunkon fotózzuk, ha mindezzel megvagyunk a fotókat feldobjuk a gépre a legjobban sikerült fotókat kiválasztjuk.
  • Ha van blogunk akkor nincs más hátra mint meghírdetni a "termékeinket" akár cserére vagy eladásra.Vannak olyan oldalak ahol ezen termékeinket akár el is adhatjuk, de talán saját blogunkon nagyobb az esély erre, jelezzük ezeket a cseréket blogtársainknak is, hogy tavasz közelettével mindenki beszerezhessen néhány új dolgot.De saját barátaid körében is meghirdetheted ezt, így mindenki össze szedheti a holmijait és közösen egy délután össze ülve elcserélhetitek a dolgaitokat.
  • Eközben a takarításról sem szabad elfelejtkezni, hiszen ez volt az alap küldetés aminek mellék feladata a "csere-bere"
  • A megmaradt ruháinkat cipőinket frissítsük fel szellőztessük ki őket, szekrényeinket, fiókjainkat egyaránt, nedves ruhával átörülni, és mikor teljesen megszáradt vissza pakolni a ruhákat.
  • Régi papírokat, fotókat, iratokat, fontos papírokat a helyükre rakni, vagy ha még nem rendelkezünk egy egységesen kinevezett "hellyel" akkor vegyünk néhány színes mappát és ragasztós címkézőt amire írjuk rá, hogy mi van benne. Pl.: "számlák","jegyzetek","receptek", így mindennek meglesz a helye és nem lesz egy kupac azonosíthatatlan papírunk.
  • Ha készen vagy a szobáddal akkor, kezdj bele te is a "csere-bere" dologba és nézd meg a következő fotókat amik jó ötleteket adhatnak szobád újra designolásával.










  • Fesd újra a szobádat, vagy a nappalit, használj az egészségre ártalmatlan festéket.
  • Rajzolj valami mintát a falra, faágat, virágokat, madarakat, vagy csak ábrákat.
  • Használj tapétát, a szoba egyik falán vagy csak egy sávban tapétázd ki, sokkal jobban fog mutatni a szoba és a teret is nyújtja.
  • Varrj párna huzatokat, szép vidám mintákkal, vegyél egy pihe puha plédet amivel esténkét betakarózhatsz.
  • Vegyél olyan cserepes virágot ami nem igényel különös gondozást.
  • Vegyél tároló dobozokat, esetleg kosarakat amikben apró dolgokat tudsz tárolni
  • Készíts polcot, nem kell mást tenned csak venni egy általad kigondolt hosszúságú tiszta kezeletlen polcnak való anyagot (1000 ft alatt van), ebben segíteni fognak az eladók, és 2-3 db L alakú tartót (konolt) valamint annyi csavart amennyi lyuk van összesen az L alakú konzolon (100 ft körül mozog vagy talán még olcsóbb), otthon egyedül vagy férfi segítségével a kiválasztott helyre fúrjátok fel, a polc hosszát annyival kell osztani ahány konzolt szeretnél rátenni, a kapott számnál bejelölni és oda erősíteni.



Amennyiben neked is teszik a csere-bere dolog akkor vágj bele te is, én hamarosan közzéteszem az általam már nem használt holmikat.

Ha majd feltöltöd a te dolgaidat akkor azt kérlek jelezd itt kommentben, hogy az olvasók hozzád is könnyen eljussanak.

Ha viszont nincs blogod akkor szívesen segítek a tieid meg hirdetésében is, csak küldj egy mailt melyben az összeszedett holmijaidnak, akár adsz egy árat vagy, azt hogy mire cserélnéd szívesen és egy elérhetőséget ahol megkeresnek téged az olvasok!

Mindenkinek sok sikert a csere-beréhez, amennyiben van lehetőséged kérlek ezt te is kezd el terjeszteni hogy sok-sok blogger társad is részt tudjon venni.-köszi

Akkor hamarosan az én holmijaim is felkerülnek, jó tavaszi takarítást :)

-Rita







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése